راه‌اندازی کسب و کار در حوزه برق

16 بهمن 1403 - آخرین بروزرسانی: 16 بهمن 1403
راه اندازی کسب و کار حوزه برق
زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه

مهندسی برق یکی از رشته‌های مهندسی پرطرفدار در دانشگاه‌ها است که هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان علاقه‌مند را به خود جذب می‌کند. برق در زندگی ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کافی است نگاهی به اطراف خود بیاندازید تا رد و پای برق را در همه جای زندگی خود ببینید. اگر قصد راه‌اندازی کسب و کار در حوزه برق را دارید می‌توانید در زمینه‌های مختلفی مشغول به کار شوید. برخی از بهترین‌ایده‌هایی که می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید را در ادامه برای شما ذکر کرده‌ایم. همچنین برای شروع هر یک از کسب و کار ها نیاز به یکسری پیش زمینه دارید که این پیش زمینه ها را برای شما توضیح داده ایم.

 

آموزش خصوصی تعمیرات موبایل

معرفی کسب و کار در حوزه برق

برق کاری ساختمان

با توجه به افزایش صنعت ساخت و ساز در کشور رشته مهندسی برق به یکی از پر در آمد‌ترین شغل‌ها تبدیل شده است. اگر دوست دارید به عنوان برق کار ساختمان کار کنید می‌توانید فعالیت‌های مختلفی نظیر نصب دزدگیر و دوربین‌های مداربسته را نیز بر عهده بگیرید. اگر انتخاب شما برای کار برق کاری ساختمان است لازم است در نظر بگیرید که این کار دارای خطرات زیادی است و به میزان بالایی از مهارت و تجربه نیاز دارد.

سیم پیچی موتور

لوازم الکترونیکی زیادی در اطراف ما وجود دارند که توسط موتور و با برق کار می‌کنند. یکی از راه‌هایی که در هنگام خراب شدن این وسایل وجود دارد و دارای تقاضای زیادی نیز هست تعمیر موتور در این مواقع است. اگر دانش و مهارت کافی در این کار دارید می‌توانید به عنوان یک تعمیرکار مشغول به کار شوید و با سیم پیچی موتور‌ها درآمد قابل توجهی کسب کنید.

راه اندازی کسب و کار حوزه الکترونیک

تعمیرات موبایل

در صورتی که به کار با گوشی و تعمیرات آن علاقه داشته باشید می‌توانید این‌ایده را نیز به عنوان یک‌ایده پردرآمد در نظر بگیرید. در صورتی که این‌ایده را انتخاب کنید می‌توانید در مغازه محل کار خودتان علاوه بر تعمیرات لوازم جانبی نیز برای فروش عرضه کنید و درآمد خود را از این طریق افزایش دهید. شما می توانید با مشاهده آموزش تعمیرات موبایل به فکر راه اندازی کسب و کار تعمیرات موبایل بیافتید.

برق کاری خودرو‌ها

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر خودرو برق آن است و در صورتی که برق کاری خودرو با مشکل مواجه شود خودرو خراب می‌شود. در صورتی که در تعمیر و برق کاری خودرو دارای مهارت و تجربه کافی هستید می‌توانید در این زمینه مشغول به کار شوید.

هوشمند‌سازی ساختمان‌ها

استفاده از هوش مصنوعی و سیستم‌های الکترونیکی و دیجیتالی جدید در ساختمان‌ها یکی از‌ایده‌های جدید و جذاب در صنعت ساختمان‌سازی است که با استقبال زیادی رو به رو است و استفاده از این سیستم‌ها در ساختمان‌ها به طور روز افزون در حال افزایش است.
در صورتی که به فعالیت در این زمینه علاقه دارید می‌توانید در این زمینه شروع به کار کنید و درآمد قابل توجهی نیز کسب کنید.

 

مطلب پیشنهادی: پرامپت نویسی در معماری چه کاربردی دارد؟

 

برق کاری صنعتی

شاید بتوان گفت سخت‌ترین حوزه در کسب و کار‌های مربوط به برق برق کاری صنعتی است. برق کاری صنعتی در صنایع مختلف کاربرد دارد. درصورتی که توانایی بالایی در کار با مدار‌های الکتریکی و طراحی آن‌ها دارید می‌توانید به کار در این زمینه فکر کنید. جالب است بدانید از آن جا که تعداد مهندسین و متخصصان برق که در زمینه برق کاری صنعتی فعالیت می‌کنند محدود است این شغل می‌تواند درآمد بسیار زیادی را برای شما به ارمغان بیاورد. البته بدیهی است که برق کاری صنعتی نیز دارای خطرات مخصوص به خود است که می‌توانید با افزایش تجربه و مهارت شانس این خطرات را کاهش دهید.

کسب و کار حوزه برق

مونتاژ و تعمیر کامپیوتر و لپتاپ

شما می‌توانید همزمان کامپیوتر‌ها و لوازم جانبی مربوط به آن‌ها را برای فروش عرضه کنید و کار‌های تعمیراتی را نیز بپذیرید. اگر دوست دارید در این زمینه فعالیت کنید باید این مسأله را در نظر بگیرید که این کسب و کار به سرمایه اولیه نسبتاً زیادی احتیاج دارد.

تولید و فروش سیم برق

سیم‌های برق یکی از مصرفی‌ترین وسایل هستند که هم در بخش‌های خانگی و هم در بخش‌های صنعتی دارای مصرف بالایی هستند.
می‌توانید تولید و فروش این سیم‌ها را به عنوان شغل خود انتخاب کنید.

تولید اسباب بازی‌های الکترونیکی

در صورتی که به این کار علاقه دارید و میزان سرمایه متوسطی نیز در اختیار دارید می‌توانید این شغل را انتخاب کنید.

تعمیرات لوازم خانگی

لوازم خانگی روز به روز با مدل‌های جدید‌تری تهیه و تولید و به بازار عرضه می‌شوند. تغییر نوع ساخت این لوازم باعث می‌شود که بسیاری از تعمیرکاران قدیمی از بورد‌های الکتریکی این لوازم سر در نیاوند و نتوانند این لوازم را تعمیر کنند. در صورتی که به این کار علاقه داشته باشید و بتوانید دانش و مهارت‌های خود را به روز نگه دارید می‌توانید در این زمینه فعالیت کنید.

فروشگاه لوازم الکترونیکی و برقی

در صورتی که سرمایه مناسبی در اختیار داشته باشید می‌توانید یک فروشگاه فروش لوازم الکترونیکی و برقی راه‌اندازی کنید. فروشگاه لوازم الکترونیکی و برقی می تواند بسیار شغل سود سازی باشد به خصوص اگر بتوانید با ساختمان ساز ها قرار داد ببندید. در ادامه بیشتر در مورد این نوع کسب و کار با شما صحبت خواهیم کرد.

 

کارلنسر: راه‌اندازی کسب و کار تولیدی لباس

 

درآمد فروشگاه لوازم برقی و الکترونیکی در ماه چه قدر است؟

درآمد فروشگاه لوازم الکترونیکی و برقی به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد. برخی از مؤثر‌ترین موارد مؤثر بر درآمد این فروشگاه‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • موقعیت مغازه : بدیهی است که هر چه فروشگاه مورد نظر شما در منطقه پر طرفدار‌تری قرار داشته باشد مشتریان بیشتری را جذب می‌کنید و درآمد شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
  • اندازه مغازه: هرچه فروشگاه شما اندازه بزرگ‌تری داشته باشد و تنوع بیشتری از لوازم الکترونیکی را به مشتریان ارائه کنید می‌توانید مشتریان بیشتری را جذب کنید و درآمد خود را افزایش دهید.
  • کیفیت محصولات: هرچه محصولاتی که شما ارائه می‌کنید دارای کیفیت بالاتری داشته باشند مشتریان بیشتر به شما اعتماد می‌کنند و برای خرید‌های بعدی خود نیز به سراغ شما خواهند آمد که این کار می‌تواند به افزایش درآمد شما نیز کمک کند.
  • خدمات پس از فروش: داشتن خدمات پس از فروش و پشتیبانی قوی می‌تواند اعتماد مشتریان را به شما جلب کند و آن‌ها را به مشتریان دائمی شما تبدیل کند. این کار می‌تواند درآمد شما را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

برای راه‌اندازی یک فروشگاه لوازم الکتریکی باید چه مراحلی را طی کنید؟

یکی از اولین اقداماتی که باید برای راه‌اندازی یک فروشگاه لوازم الکترونیکی انجام دهید کسب مجوز است. برای کسب مجوز لازم است مدارک خود شامل کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی سابقه کیفری، کپی مدرک تحصیلی، کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل کار و کارت پایان خدمت یا مدارک مربوط به معافیت و یا اشتغال به تحصیل را ارائه دهید. در قدم بعدی لازم است مالیات‌های مربوطه را پرداخت کنید و یا معافیت مالیاتی را کسب کنید.

کسب و کار حوزه برق و الکترونیک

در یک فروشگاه لوازم الکترونیکی چه لوازم و کالا‌هایی را می‌توان برای فروش ارائه داد؟

برخی از مهم ترین کالاهایی که می توانید در فروشگاه خود عرضه کنید شامل موارد زیر هستند.

  • انواع لامپ ها: لامپ ها دارای انواع بسیار مختلفی هستند که برخی از پرکاربرد ترین آن ها شامل لامپ های LED، لامپ های فلورسنت کم مصرف و لامپ های پر مصرف رشته ای هستند. لامپ های صنعتی می توانند دارای کاوا های مختلفی باشند که فروش آنها می تواند به شدت سودآور باشد.
  • انواع چراغ ها :چراغ ها دارای انواع مختلفی هستند. برخی از لامپ ها در محیط داخل خانه به کار می روند و برخی دیگر در محیط استفاده می شوند. چراغ هایی که برای خانه ها استفاده می شوند شامل چراغ های مورد استفاده در سرویس های بهداشتی و حمام ها، راه پله ها،چراغ های تراس و چراغ های مورد استفاده در پارکینگ ها هستند. نوع دیگر چراغ ها چراغ های حیاطی هستند که برخی از جذاب ترین و پر طرفدار ترین انواع آن ها شامل چراغ های توپی، چراغ های فانوسی و چراغ های چمنی هستند که هرکدام از آن ها دارای کاربرد های مختص به خود هستند.
  • سیم و کابل های برق
  • کلید و پریز
  • چسب و اتصال دهنده
  • آنتن های هوایی و رو میزی
  • رابط برق، سه راهی و چند راهی
  • محافظ ولتاژ
  • فن و هواکش
  • فیوز های مینیاتوری
  • انواع هالوژن ها
  • ریسه شلنگی و تزئینی
  • پروژکتور و والواشر
  • شب خواب و آباژور
  • ریموت کنترل
  • سنسور
  • آیفون تصویری و صوتی
  • چراغ های تزئینی و لوستر های فانتزی
  • چراغ های دکوراتیو
  • انواع لوستر

حداقل سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک فروشگاه لوازم الکتریکی چه قدر است؟

به طور کلی راه اندازی فروشگاه لوازم الکتریکی و برقی به سرمایه اولیه قابل توجهی نیاز دارد. با این حال حداقل سرمایه ای که به آن نیاز دارید سرمایه مورد نیاز برای تامین موارد زیر است.

  • هزینه های مربوط به اجاره مغازه
  • هزینه های مربوط به نصب و آماده سازی مغازه
  • هزینه مورد نیاز برای خرید اولیه محصولاتی که می خواهید در فروشگاه خود ارائه دهید.
  • هزینه های مربوط به تبلیغ و بازاریابی
  • هزینه های مدیریتی و اداری
  • در صورتی که فروشگاه شما نسبتا بزرگ باشد به افراد مختلفی نیاز دارید تا در کار به شما کمک کنند. این افراد می توانند شامل فروشندگان، مسئول بازاریابی و.. باشد.

بیزینس الکترونیک

راز موفقیت در شغل فروشگاه لوازم برقی و الکترونیکی چیست؟

آگاهی از محصولات

هرچه شناخت بیشتر و بهتری از محصولاتی که  ارائه می دهید داشته باشید، می توانید به مشتریان خود در انتخاب کالا ها کمک بیشتری کنید و موفقیت خود را افزایش دهید. برای همین اگر دنبال فروش و معرفی بهتر محصولات خودتان هستید بایستی حتما آگاهی خودتان را نیز نسبت به محصولات افزایش دهید.

مهارت فروش

فروش یک پروسه حرفه ای است. یک فروشنده حرفه ای می تواند نیاز های مشتریان را به خوبی شناسایی کند و محصولات مناسب را به آن ها معرفی کند. توانایی ارتباط موثر با مشتریان و فروش محصولات به آن ها می تواند باعث موفقیت شما در شغلتان شود.

پشتیبانی قوی

هرچه فروشگاه شما پشتیبانی قوی تری را ارائه کند می توانید رضایت بیشتری از مشتریان را جلب کنید و با این کار فروش و سود خود را نیز افزایش دهید. پشتیبانی درست می تواند حتی بر روی برند سازی قدرتمند تر شما نیز کمک کند.

تبلیغات موثر

بازاریابی خوب و تبلیغات موثر می تواند مشتریان شما را افزایش دهد و باعث بیشتر شناخته شدن شما شود. شما می توانید از آموزش دیجیتال مارکتینگ و یا تبلیغات پیامکی نیز برای فروش بیشتر محصولات خودتان استفاده کنید. 

 

مطلب پیشنهادی: روتوسکوپی چیست؟

 

معایب شغل فروشگاه لوازم برقی و الکتریکی چیست؟

این شغل نیز مانند شغل های دیگر دارای معایب مخصوص به خود است. برخی از مهم ترین معایبی که در این کار با آن ها رو به رو می شوید شامل موارد زیر هستند:

  1. رقابت شدید
  2. نیاز به سرمایه اولیه زیاد
  3. داشتن مهارت و تجربه در زمینه الکترونیک و لوازم برقی

مراحل شروع کسب و کار برق

در صورتی که می خواهید یک کسب و کار مربوط به برق راه اندازی کنید باید مراحلی را طی کنید.

  1. اولین مرحله بررسی مزایا و معایب این کسب و کار است. شما با بررسی این مزایا و معایب می توانید بهتر تصمیم بگیرید که دوست دارید کسب و کار خود را شروع کنید و یا برای دیگران کار کنید.
  2. ایده خود را انتخاب کنید. برای انتخاب کاری که می خواهید در این حوزه انجام دهید لازم است که توانایی ها و مهارت های خود را در نظر بگیرید تا بتوانید موفقیت بیشتری کسب کنید.
  3. کسب و کار خود را ثبت کنید. برای این کار لازم است برخی از اقدامات مانند پرداخت مالیات های مربوطه، تهیه سرمایه مورد نیاز اولیه، افتتاح حساب های بانکی و… را انجام دهید.
  4. برای راه اندازی کسب و کار خود لازم است تا برخی از اقدامات دیگر را نیز انجام دهید. طراحی و توسعه وب سایت، طراحی و راه اندازی برنامه ها و نرم افزار های مورد نیاز و بازاریابی آنلاین در صورت نیاز جزوی از این اقدامات به حساب می آیند.
  5. بعد از طی کردن این مراحل می توانید، کسب و کار خود را آغاز کنید. دقت داشته باشید که در این کسب و کار داشتن رضایت مشتریان اهمیت بسیار زیادی دارد. همیشه سعی کنید محصولات را مطابق با نیاز های مردم ارائه کنید.

کسب و کار حوزه الکترونیک

سخن نهایی

رشته برق یکی از رشته های پردرآمد است که دارای بازارکار خوبی نیز هست و فارغ التحصیلان این رشته می توانند مشغول به کار شوند. برای کار در حوزه برق ایده های  زیادی وجود دارد که ما در این مطلب برخی از پرطرفدار ترین و پردرآمد ترین این ایده ها را بررسی کردیم. هرکدام از این شغل ها دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند که درباره آن ها توضیح داده ایم. در نهایت بهترین انتخاب برای شما انتخابی خواهد بود که در آن مهارت و تجربه کافی را داشته باشید و به آن زمینه علاقه مند نیز باشید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
نویسنده مطلب مهدی غلامی
مهدی غلامی هستم؛ به بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ علاقه دارم و عاشق آموزش هستم. https://www.karlancer.com/profile/176446
دیدگاه شما

بدون دیدگاه