آموزش بازاریابی و مارکتینگ
معرفی کامل بازاریابی و تبلیغات
اگر بخواهیم بازاریابی و تبلیغات را در چند جمله تعریف کنیم کار دشواری خواهد بود زیرا به دلیل وسعت بازاریابی و مارکتینگ، هر یک از متخصصین آن، تعریف خود را ارائه میکنند. به عنوان نمونه بازاریابی را میتوان فرآیند پیدا کردن مشتری های احتمالی یک برند و جذب آنها تعریف کرد. یکی از مهمترین بخش های هر کسب و کار، مارکتینگ است زیرا جریان درآمد کسب و کار تماماً به مارکتینگ بستگی دارد. اگر موفقیت کسب و کارتان برایتان مهم است، به مارکتینگ بیش از حد توجه کنید!
بسیاری از افراد، بازاریابی و تبلیغات را به دلیل تشابه حدودی، یکسان میدانند اما در نگاه عمیقتر بین بازاریابی و تبلیغات تفاوتهایی وجود دارد که باعث تمایز این دو مفهوم از هم خواهد شد. تبلیغات (Advertising) به معنای نمایش خدمات به مشتریان کنونی است، اما بازاریابی یا مارکتینگ (Marketing)، همانطور که در ابتدای مقاله تعریف شد، فرایند حفظ مشتریان کنونی و جذب مشتریان جدید است.
بازاریابی یا مارکتینگ مجموعه وسیعی از فعالیتها را در بر میگیرد اما اگر بخواهیم چند بخش مهم مارکتینگ را معرفی کنیم. عبارتند از:
- تعیین استراتژی فروش کسب و کار
- اجرای کمپین های مارکتینگ و سنجش تاثیر آنها
- برندینگ
- تجزیه و تحلیل بازار و ارائه راهکارهای افزایش درآمد
- نحوه قیمت گذاری محصول یا خدمات
- تعیین نحوه ارتباط با مشتریان
- رقابت با کسب و کارهای مشابه
آمیخته بازاریابی
بازاریابی کسب و کار شامل جنبههای متعددی است که به مجموعه این جوانب، آمیخته بازاریابی (Marketing Mix) گفته میشود. آمیخته بازاریابی اغلب به 4 موضوع اشاره میکند و با توجه به شروع این کلمات با حرف P، به ساختار 4P شناخته میشود
محصول (Product)
مهمترین بخش آمیخته بازاریابی، محصول است. اگر محصول از کیفیت مورد نیاز برخوردار نباشد تمرکز بیشتر بر قیمت، تبلیغات و مکان نیز فایده نخواهد داشت. اگر کیفیت محصول و خدمات شما به حد کافی خوب نیست، قید بازاریابی را بزنید.
قیمت (Price)
قیمت، ارزشی است که برای کالا یا خدمات در نظر گرفته میشود. تعیین قیمت به میزان عرضه و تقاضا، جامعه هدف و هزینههای تولید بستگی دارد. قیمت مناسب میتواند تاثیر بسیار زیادی در بازاریابی داشته باشد.
تبلیغات (Promotion)
تبلیغات مجموعه فعالیتهایی است که برای شناخته شدن محصول و خدمات شما و متقاعد کردن افراد برای خرید آن انجام میشود. تبلیغات میتواند شامل ارتباط با مشتری، معرفی محصولات و خدمات،
تولید محتوا و... باشد.
مکان (Place)
آخرین عنصر آمیخته بازاریابی، مکان است. مکان، محل عرضه محصولات یا خدمات را مشخص میکند. مکان مشخص میکند که در چه مدت محصول به مشتری میرسد و باعث افزایش اعتماد، رضایت و وفاداری مشتری به کسب و کار میشود.
به صورت مختصر، چهار پی یعنی محصول باکیفیت، در مکان و زمان مناسب و با قیمت استاندارد به دست مشتری برسد. مدیریت مناسب این 4 موضوع میتواند باعث موفقیت استراتژی بازاریابی شود و بیتوجهی به هر یک از این اصول میتواند سبب شکست استراتژی بازاریابی کسب و کار شود.
انواع بازاریابی
بازاریابی و مارکتینگ انواع مختلفی دارد به عنوان نمونه در کشورهای مختلف، تفاوتهایی در شیوه بکارگیری تکنیکهای مارکتینگ وجود دارد و یکی از مهمترین وظایف متخصصین بازاریابی، انتخاب بهترین روشهای مارکتینگ با توجه به شرایط کسب و کار است.
بازاریابی و مارکتینگ آنقدر وسیع است که میتوان آن را به 150 نوع تقسیمبندی کرد که در ادامه به برخی از مهمترین روشهای بازاریابی میپردازیم.
بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)
دیجیتال مارکتینگ به معنای استفاده از محیطهای آنلاین برای بازاریابی محصولات و خدمات کسب و کارتان است. بهینه سازی موتورهای جستوجو یا
سئو (SEO) یکی از شاخههای مهم بازاریابی دیجیتال است. در صورتی که تمایل به یادگیری سئو دارید، میتوانید از
آموزش خصوصی سئو در کارآموز استفاده کنید.
همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
شما میتوانید وظیفه بازاریابی کسب و کارتان را به شخص یا تیم دیگری بسپارید و با پرداخت هزینه، بازدید و در نتیجه فروش کسب و کارتان را افزایش دهید. همچنین فعالیت در حوزه همکاری در فروش به عنوان متخصص بازاریابی، میتواند یکی از سودآورترین تخصصها باشد. شما میتوانید با استفاده از تدریس خصوصی بازاریابی در کارآموز و کسب تخصص مورد نیاز، در این زمینه فعالیت کنید.
بازاریابی محتوا (Content Marketing)
تولید و انتشار منظم محتوای با کیفیت و استاندارد، نمونهای از
بازاریابی محتوا است. بازاریابی محتوا باعث افزایش اعتماد و تعامل کاربران به شما خواهد شد.
بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
بازاریابی شبکه های اجتماعی، به معنای تولید و پست کردن محتوای جذاب در شبکههای اجتماعی کسب و کار است که شدیداً باعث افزایش تعامل با مخاطبان و همچنین شناخته شدن برند خواهد شد
اصول بازاریابی
اگر میخواهید بازاریابی و مارکتینگ موفقی برای کسب و کارتان داشته باشید، اولین گام شناخت اصول بازاریابی است. بازاریابی اصولی میتواند تاثیر بسیار زیادی در موفقیت کسب و کار شما داشته باشد بنابراین پیشنهاد میشود که زمان و تمرکز زیادی برای یادگیری اصول بازاریابی به خرج دهید.
هر پروژه بازاریابی و مارکتینگ را میتوان به چند اصل مهم و اساسی تقسیم کرد که عبارتند از:
- تعیین پیشنهاد به عنوان محصول یا خدمت
- تجزیه و تحلیل بازار
- تعیین بازار هدف
- تحلیل رفتار مصرف کننده
- تولید برنامه بازاریابی
- مدیریت رسانههای اجتماعی
- تعیین بودجه
بازاریابی با توجه به وسعت بسیار، اصول زیادی دارد که چند نمونه مهم از این اصول گفته شد. توجه داشته باشید که برخی از اصول مارکتینگ مختص به منطقهای خاص هستند. به عنوان نمونه برخی از اصول بازاریابی که در خارج از ایران استفاده میشود در ایران نتیجه خوبی نمیدهد. در صورتی که قصد یادگیری صفر تا صد اصول بازاریابی را دارید میتوانید از تدریس خصوصی بازاریابی در کارآموز بهرهمند شوید.
نمودار سازگاری محصول
منحنی سازگاری محصول (Product Adoption Curve) یکی از راهکار های مهم تعیین استراتژی هر کسب و کار برای ورود به بازار است و گرایش افراد مختلف برای استفاده از محصول یا خدمات شما را نشان میدهد.
نمودار سازگاری محصول به پنج بخش مهم تقسیم میشود که عبارتند از:
مبتکران (Innovators)
این دسته از افراد علاقهمند به خرید محصولات و استفاده از خدمات جدید هستند. یکی از بهترین منابع برای بررسی بازخورد محصول یا خدمات، مبتکران هستند. البته توجه داشته باشید که این افراد تمایل به پرداخت هزینه بالا نیستند بنابراین برای جلب توجه و دریافت بازخورد، میتوانید استراتژیهای متفاوتی مانند تخفیف به آنها ارائه دهید.
پذیرندگان اولیه (Early Adopters)
پذیرندگان اولیه کاربران روزانه و بلند مدت کسب و کار شما هستند. این افراد تعیین کننده استراتژی شما برای ورود به بازار خواهند بود و محصول یا خدمات شما باید نیاز این افراد را برطرف سازد.
اکثریت اولیه (Early Majority)
در صورت دریافت بازخورد مثبت از مبتکران و پذیرندگان اولیه، کسب و کار وارد مرحله اکثریت اولیه میشود. در این مرحله محصول یا خدمات به بازار ارائه شده است و استراتژی رشد کسب و کار تعیین میشود.
اکثریت دیرهنگام (Late Majority)
پس از عبور از مراحل پیشین، کسب و کار وارد مرحله اکثریت دیرهنگام میشود. افراد این دسته تمایل زیادی به تغییر ندارند و این مرحله فرصتی برای افزایش فروش است.
دیرپذیران (Laggards)
افرادی که به خرید محصولات یا استفاده از خدمات شما، شک دارند در این دسته قرار دارند. رسیدن کسب و کار به این مرحله بیانگر این است که کسب و کار نیاز به ارزیابی مجدد محصولات و خدمات دارد و نیاز است تا استراتژی جدیدی برای کسب و کار تعیین شود.
آموزش صفر تا صد بازاریابی در کارآموز
در صورتی که مایل به آموزش خصوصی بازاریابی و مارکتینگ هستید میتوانید پس از بررسی رزومه اساتید و با توجه به بودجه خود، مدرس مدنظر خود را انتخاب کنید. مدت زمان آموزش بازاریابی و مارکتینگ با توجه به وسعت اطلاعات، توانایی یادگیری و علاقه افراد متفاوت است. اما به طور میانگین میتوانید با گذراندن یک دوره 1 تا 3 ماهه مهارت بازاریابی را به صورت حرفهای بیاموزید.
شما میتوانید به واسطه کارآموز، به صورت مستقیم با بهترین اساتید بازاریابی در ارتباط باشید و با مناسبترین هزینه به صورت آنلاین از آموزشها استفاده نمایید. ما در کارآموز برترین مدرسان بازاریابی را گردآوردهایم و شما میتوانید از مدرسانی که در شهر های دیگر اقامت دارند هم کمک بگیرید. پس اگر قصد یادگیری بازاریابی و تبلیغات را دارید، میتوانید با مراجعه به بخش آموزش آنلاین کارآموز و ثبت درخواست، یادگیری این حرفه را شروع کنید.
کسب درآمد از تدریس بازاریابی در کارآموز
کارآموز به عنوان پلتفرمی کامل، این امکان را به شما میدهد تا پس از ارسال رزومه و تعیین هزینه، به جذب دانشجو پرداخته و تدریس خود را آغاز کنید. آموزش آنلاین کارآموز و
سیستم پرداخت امن، این امکان را به شما میدهد تا در محیطی کاملا حرفهای و ایمن تدریس کنید.
با توجه به اهمیت بازاریابی و مارکتینگ در هر کسب و کار، تدریس بازاریابی از درآمد بسیار خوبی برخوردار است. در صورتی که به بازاریابی و تبلیغات مسلط هستید و پیش از این سابقه تدریس در این حوزه را دارید، میتوانید با مراجعه به بخش آموزش آنلاین کارآموز، ارسال رزومه و ثبت درخواست، به تدریس بازاریابی بپردازید.