گیتار در کنار پیانو، جزو محبوب ترین سازها در جهان به شمار میرود. از این ساز محبوب، در نواختن بسیاری از سبک های موسیقی از پاپ گرفته تا کلاسیک، راک، متال، جز، بلوز و... استفاده میشود. گیتارهای کلاسیک، آکوستیک، الکتریک و بیس (باس)، پرکاربردترین گیتارها به شمار میروند که در ایران هم به راحتی قابل تهیه هستند. اگر شما هم به یادگیری این ساز جذاب علاقه دارید و در عین حال، امکان رفتن به آموزشگاه های موسیقی را ندارید، میتوانید از کلاس های آنلاین آموزش گیتار در کارآموز استفاده کنید. کافیست با توجه به بودجه و علاقه مندی های خود، مناسب ترین دوره و مدرس برای تدریس خصوصی گیتار را انتخاب و ثبت نام کنید. همچنین اگر نوازنده گیتار هستید و بر نواختن آن تسلط دارید و علاقه مند به تدریس هم هستید، میتوانید به عنوان مدرس در کارآموز ثبت نام و با ساخت بسته های آموزشی با قیمت دلخواه، شروع به برگزاری کلاس آنلاین برای علاقه مندان هنرجو کنید.
بیشتر بدانید
بین اساتید بگرد و بهترین رو انتخاب کن
هر استادی را که دوست داری و بیشتر با هدفت از یادگیری گیتار، همخوانی دارد از صفحه انتخاب استاد پیدا کن
مشاهده اساتید
با بودجه و زمان دلخواه کلاست رو رزرو کن
اساتید رو از نظر بودجه و تقویم زمان بندی آزاد دسته بندی کن و هرکدوم به نظرت به صرفه تر بود و زمانش مناسب بود رزرو کن
رزرو کلاس آنلاین کد تخفیف ۱۰ درصدی برای جلسه بعدی
سر زمان توافقی در کلاس حاضر شو و از آموزش لذت ببر، بعد از اتمام کلاس ۱۰ درصد تخفیف کلاس بعدی رو هدیه بگیر
بیشتر بخوانید ۵
آموزش گیتار آکوستیک و الکتریک و تئوری موسیقی
هزینه هر جلسه۳۵۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایل ۵
آموزش گیتار کلاسیک با استفاده از متود های جهانی
هزینه هر جلسه۲۰۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایل ۵
آموزش اصولی گیتار پاپ،کلاسیک،فلامنکو با جزوه مخصوص
هزینه هر جلسه۱۴۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایل ۵
آموزش تخصصی گیتار مبتدی تا پیشرفته بر اساس متد روز
هزینه هر جلسه۲۰۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایل ۱
۲
۱
تدریس خصوصی گیتار
ما قصد داریم در این مطلب در خصوص آموزش گیتار و مهمترین سوالاتی که پیرامون آن در ذهن علاقمندان به یادگیری این ساز وجود دارد صحبت کنیم. چنانچه در پی کسب اطلاعاتی مختصر و مفید اما کاربردی، در مورد انواع گیتارها، تکنیکهای نواختن این ساز، سن مناسب برای شروع آموزش، پیشنیازهای نوازندگی گیتار، زمان لازم برای یادگیری آن و نهایتاً پیدا کردن یک مدرس ممتاز برای تدریس خصوصی گیتار هستید، دعوت میکنم تا انتها با ما همراه باشید. در ادامه اگر به دنبال آموزش آنلاین موسیقی و یادگیری گیتار هستید، نحوه آموزش یا تدریس در کارآموز را به شما خواهیم گفت. پیش از شروع آموزش آنلاین گیتار لازم است با انواع گیتارها آشنایی مختصری داشته باشیم.
معرفی انواع گیتار
حتی اگر گیتارهای مختلف را از نزدیک ندیده باشید، بی تردید در ویدئو کلیپها افرادی را دیدهاید که هریک با در دست داشتن یک گیتار خاص، مشغول ایفای نقش خود برای ساخت یک آهنگ هستند.
به عنوان مثال با دیدن اجراهای زنده یا برخی موزیک ویدئوهای بندی نظیر Radiohead، در آنِ واحد 4 نفر را در حال گیتار زدن میبینیم. نکته جالب اینجاست که این سازها با وجود اینکه همگی گیتار هستند، اما از انواع مختلف بوده، تفاوتهای فاحشی با هم داشته و هریک کاربرد خاصی دارند. با توجه به این توضیحات چند نوع گیتار داریم؟
گیتار کلاسیک
گیتار کلاسیک را میتوان ساده و پرطرفدارترین نوع گیتار دانست. این ساز دقیقاً همان سازیست که با شنیدن نام گیتار به یاد میافتیم. محصولی با ساختار معمولاً چوبی توخالی، دارای 6 سیم (3 سیم نایلونی برای نتهای زیر و 3 سیم فنری برای نتهای باس) و قابل استفاده بدون نیاز به برق یا سیستمهای تقویتکننده صوت!
در وصف محبوبیت این ساز زهی برای علاقمندان به آموزش گیتار کلاسیک همین بس که طبق آمارهای غیر رسمی، پر هنرجوترین ساز غربی تحت تعلیم در آموزشگاههای موسیقی کشور است.
در آموزش گیتار به این نکته پی میبریم که این ساز به دلایل زیر دارای محبوبیت فراوانیست:
- گیتار نیز همانند پیانو قابلیت ادای ملودیهای پیچیده را دارد.
- این ساز کنترپوان است، یعنی سازیست که قابلیت ادای چند سری نت که با هم از نظر هارمونی هماهنگ بوده اما از نظر ضربآهنگ و ملودی مستقلند را دارد!
- میتوان چند نت با بافتهای هارمونیک را به صورت همزمان با آن اجرا کرد.
- این ساز تکنواز در سبکهای مختلف به ویژه آموزش گیتار پاپ کاربرد زیادی دارد.
- با صدای انسان همخوانی داشته و فرد گیتار به دست میتواند همراه با نوازندگی، بخواند.
نکته قابل توجه اینجاست که به دلیل قابلیت حمل و نقل آسان (در مقایسه با پیانو) و صد البته قیمت بسیار کمتر، این ساز بسیار مورد توجه علاقمندان به موسیقی قرار میگیرد.
گیتار آکوستیک
گیتار آکوستیک ساختاری بسیار شبیه به گیتار کلاسیک دارد، به طوری که چنانچه فردی با موسیقی ناآشنا باشد متوجه تفاوت آنها نخواهد شد. این نوع گیتار که به دلیل ساختار چوبی و عدم بهرهگیری از عنصر خاصی برای تقویت صدا (به جز بدنه ساز) عملاً یک گیتار کلاسیک است، دارای کاسه صدای بزرگتری از آن میباشد. علاوه بر این همه سیمهای گیتار آکوستیک فلزی هستند و روی دستهای باریکتر، فاصله کمتری هم به یکدیگر در مقایسه با گیتار کلاسیک دارند. همچنین در روند کار با این ساز شاهد آموزش گیتار با پیک هستیم.
یکی از دروسی که در خلال نحوه آموزش گیتار زدن میآموزیم این است که صدای این ساز طنین زنگدار بیشتری دارد؛ به همین دلیل از آن در ساخت ترانههای بلوز، کانتری، فولک و راک که خاستگاهی آمریکایی دارند، بیشتر از این ساز نسبت به گیتار کلاسیک استفاده میشود.
گیتار فلامنکو
پیش از صحبت از آموزش گیتار فلامنکو توجه داشته باشید که این اصطلاح، پیش از اینکه نام یک ساز باشد، یک سبک آواز، موسیقی و رقص از منطقه آندلس است. فلامنکو را میتوان موسیقی سنتی اسپانیا دانست که از فرهنگ کولیهای این کشور بسط پیدا کرده و پس از تأثیرپذیری از موسیقی مسلمانان شمال آفریقا، تصنیفهای عربی و نغمههای لاتین به شکل امروزی خود درآمده است. با توجه به این توضیحات از آنجایی که گیتار فلامنکو به عنوان نوعی گیتار آکوستیک بخشی جداییناپذیر از این فرهنگ است، با همین نام نیز شناخته میشود.
از مهمترین تفاوتهای گیتار کلاسیک و گیتار فلامنکو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به هنگام نواختن، معمولاً گیتار فلامنکو را روی زانوی راست و گیتار کلاسیک را روی زانوی چپ میگذارند.
- حساسیت کوک در فلامنکو خیلی زیاد نیست و این کوک تقریبی با صدای خواننده هماهنگ میشود؛ این در حالیست که حساسیت کوک در گیتار کلاسیک بالا بوده و صدای هر نت باید تفکیک شده و واضح باشد. گفتنیست صدای فلامنکو بسیار تیز و نافذتر است نمونههای کلاسیک است.
- از نظر جنس بدنه، رویه گیتار فلامنکو از صنوبر و اطراف و پشت آن از سرو آزاد ساخته میشوند. همچنین جنس دسته از آبنوس است. این در حالیست که رویه، پشت و اطراف و دسته گیتار کلاسیک به ترتیب از صنوبر، اقاقیا و سرو آزاد درست میشود.
- از نظر اندازه بریج یکی نیستند. بریج فلامنکو برجستهتر و پردهها به یکدیگر نزدیکترند، در حالی که بریج کلاسیک بلند و فاصله پردهها بیشتر است.
گیتار الکتریک یا گیتار برقی
در اوایل قرن بیستم، زمانی که دستههای موسیقی با همنوازی چند ساز به ساخت یک آهنگ میپرداختند، به این نتیجه رسیدند که صدای گیتار آکوستیک در میان هیاهوی درامز و سایر سازهای کوبهای و بادی گم میشود. به همین منظور در روش آموزش گیتار به سبک جز یا اجرای آن در پی تقویت صدای آن برآمدند. در همین رابطه با تعبیه وسیلهای بنام پیکاپ در آن زمینه تقویت صدای گیتار الکتریک را فراهم آوردند. قطعه مذکور ارتعاشات سیمهای گیتار را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکرد. این سیگنالهای هم پس از رسیدن به یک آمپلیفایر تفسیر شده و از طریق باند با صدای بسیار بیشتر از حالت عادی پخش میشدند.
در همین رابطه وجه تسمیه گیتار الکتریک را میتوان لزوم استفاده از همین تجهیزات و کارکردن بواسطه الکتریسیته دانست. نهایتاً گفتنی است افرادی که بیشتر در پی آموزش گیتار برقی یا آموزش گیتار الکتریک هستند، افقی بالاتر از موسیقی پاپ داشته و علاقمند به ساخت قطعات راک، متال، بلوز، جاز و کانتری میباشند.
در تکمیل توضیحات این نوع گیتار خالی از لطف نیست که بگوییم در گروههای متعددی نظیر کورن، دفتونز، مگادث، رامشتیان، اسلپنات، متالیکا و... که معمولا دو گیتاریست (گیتار الکتریک) مشغول فعالیت هستند، معمولاً یک نفر با گیتار به اصطلاح لید ملودیها و دیگری با گیتار ریتم، ریتمها را مینوازد. تمرین موزیکهای بندهای راک یا متال برای طرفداران آموزش گیتار برقی بسیار دلچسب خواهد بود.
گیتار بیس
گیتار Bass به عنوان ساز محبوب طرفداران آموزش گیتار بیس ساختاری شبیه گیتار الکتریک دارد، با این تفاوت که از این ساز برای تولید صداهایی با فرکانس و تن پایین استفاده میشود. بیس را میتوان جایگزین کنترباس دانست اما با انعطاف بیشتر! چنانچه یک اجرای زنده شلوغ را از نزدیک دیده باشید و در عین حال زیاد با گیتار بیس آشنا نباشید، ممکن است اصلاً صدای آن را نشنیده و کار نوازنده آن را نمایشی بدانید.
این در حالیست که گیتار باس (تلفظ صحیح: بِیس) وظیفه پر کردن خلاء اصوات را داشته، در بیشتر سبکها کاربرد دارد. صدای بمی که از هدفون یا باندهای پخش موسیقی میشنویم عموماً ماحصل استفاده از این ساز است و فقدان آن روح بسیاری از آثاری که با آنها خاطره داریم را میکُشد! اگرچه با جستجویی ساده میتوانیم نمونه تکنوازیهایی با گیتار بیس را هم بیابیم، اما تعداد و محبوببیت آنها بسیار کمتر از تکنوازی با گیتارهای کلاسیک و برقیست!
گیتار بیس از نظر ظاهری بدنه بزرگ و دسته بلندتری از گیتار الکتریک دارد، در نتیجه میزانبندی آن نیز بلندتر است. اگرچه نمونههای 5 و 6 سیمی آن نیز یافت میشود، اما این ساز معمولاً در نمونههای 4 سیمی یافت میشوند.
تفاوت آموزش گیتار کلاسیک و پاپ
به طور خلاصه تدریس خصوصی گیتار کلاسیک به آموزش اصولی این ساز بر مبنای یادگیری اسلوب موسیقی کلاسیک، علائم و نشانهها و ارتقاء سواد موسیقی کلاسیک فرد استوار است. این در حالیست که در آموزش گیتار پاپ، پس از آموزش نتها، علائم و نشانههای موسیقی در حدی مکفی، روی ریتم، آرپژ و آکورد تاکید شده و بر نواختن قطعات پاپی که هنرجو آنها را دوست دارد پرداخته میشود.
پر واضح است که در سبک پاپ نوازنده زودتر به نتیجه میرسد، اما مهارتهای وی محدود به چند تصنیف و ترانه است. این سطح از مهارت در پی تمرین و تکرار در بلند مدت افزایش خواهد یافت.
بهترین سن یادگیری گیتار
تنها در آموزش گیتار از ابتدا ، بلکه در بسیاری از سازها 6 سالگی بهترین زمان برای شروع یادگیری میباشد. اما با این حال هیچ محدودیت سنی برای آموزش گیتار از صفر تا صد یا همکاری با یک مدرس به منظور تدریس خصوص گیتار وجود ندارد. شما میتوانید برای نحوه آموزش گیتار به کودکان خود، از مهارت مدرسان خانم کارآموز نیز بهرهمند شوید. در متدهای آموزشی رایج آموزش گیتار برای کودکان، آموزش گیتار بچه گانه با ملودیهایی مناسب سنشان در دستور کار قرار دارد.
آموزش گیتار از پایه با کارآموز
همانطور که گفتیم طرفداران آموزش گیتار پاپ و سایر سبکهای آن بسیار پرشمارند، در عین حال مدرسان این ساز نیز کم تعداد نیستند. امری که باعث میشود درصد خطا هم زیاد شود! با انتخاب اشتباه یک مدرس نامتناسب با نیازهای خود، فرصت پیشرفت در زمینه نحوه آموزش گیتار زدن را از دست میدهیم.
به همین دلیل لازم است تا در امر آموزش گیتار از صفر با دقت بیشتری مربی خود را انتخاب کنیم. اگر علاقمند به سبک خاصی مثلا روش آموزش گیتار در سبک جز هستید، اگر به دلایلی فیزیکی مثل چپ دست بودن اساتید زیادی نمیتوانند آموزش گیتار برای چپ دست ها را به شما ارائه دهند یا به دلیل عدم امکان مراجعه حضوری به یک استاد به آموزش گیتار آنلاین نیاز دارید، میتوانید گمشده خود را در کارآموز بیابید.
تعدد مدرسان آموزش گیتار از مبتدی در پلتفرم پیش روی سبب میشود تا مدرسی ماهر، با ویژگیهای مطلوب خود با حق الزحمهای منصفانه را بیابید.
کسب درآمد با آموزش گیتار در کارآموز
اگر شما پیش نیازهای لازم یک مدرس آموزش گیتار مبتدی تا پیشرفته را دارید، میتوانید با ساخت بسته آموزشی خود با قیمت دلخواه به جذب شاگرد بپردازید! در این مسیر فعالیت مستمر و کسب امتیاز بالا از هنرجویان سبب میشود تا زمینه برای همکاری با افراد بیشتر و دارای شرایط بهتری برایتان مهیا شود.
علاوه بر این حضور در یک جامعه کوچک اما جوان، پرانگیزه و خلاق از مدرسان آموزش گیتار سبب میشود تا روابط خود شما نیز گسترش یافته و ضمن پدیدار شدن فرصتهای شغلی جدید، زمینه حضور یا تشکیل یک بند حرفهای برایتان فراهم شود.