چنانچه بخواهیم چند اِلِمانی که کشورمان را با آنها میشناسند معرفی کنیم، بی تردید نوای سنتور به عنوان یک ساز اصالتاً ایرانی یکی از آنهاست! در نتیجه آموزش سنتور را میتوان راهکاری دانست که ما را به ریشههای خود بازمیگرداند. چنانچه در پی اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه یادگیری این ساز، مدت زمان لازم برای یادگیری مهارت نوازندگی سنتور، سطوح مختلف یادگیری و یافتن یک مدرس ماهر و مجرب در این زمینه هستید، تا انتها با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید
بین اساتید بگرد و بهترین رو انتخاب کن
هر استادی را که دوست داری و بیشتر با هدفت از یادگیری سنتور، همخوانی دارد از صفحه انتخاب استاد پیدا کن
مشاهده اساتید
با بودجه و زمان دلخواه کلاست رو رزرو کن
اساتید رو از نظر بودجه و تقویم زمان بندی آزاد دسته بندی کن و هرکدوم به نظرت به صرفه تر بود و زمانش مناسب بود رزرو کن
رزرو کلاس آنلاین کد تخفیف ۱۰ درصدی برای جلسه بعدی
سر زمان توافقی در کلاس حاضر شو و از آموزش لذت ببر، بعد از اتمام کلاس ۱۰ درصد تخفیف کلاس بعدی رو هدیه بگیر
بیشتر بخوانید Elaheh.Fمدرس سنتور
۵
آموزش آنلاین و آفلاین ساز سنتور از مبتدی تا پیشرفته
هزینه هر جلسه۳۰۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایلMoein.Tمدرس سنتور
۵
آموزش ساز سنتور مقدماتی تا پیشرفته
هزینه هر جلسه۲۵۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایلMohammadSalim.Aمدرس سنتور
۵
آموزش نواختن سنتور، آموزش ریتم خوانی،
هزینه هر جلسه۴۰۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایلParham.Pمدرس سنتور
۵
آموزش خصوصی سنتور، از مبتدی تا حرفهای
هزینه هر جلسه۲۵۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایلSaniar.Dمدرس سنتور
۵
تدریس سنتور به صورت انلاین از مبتدی
هزینه هر جلسه۱۵۰,۰۰۰ تومان
زمان۶۰ دقیقه
رزرو کلاس
پروفایل ۱
۱
آموزش خصوصی سنتور
آشنایی با سنتور
بی تردید فردی که در پی یافتن معلمی برای تدریس خصوصی سنتور است، با ساختار این ساز نیز تا حدی آشناست. با این حال سنتور را میتوان سازی با بدنهای چوبی و به شکل ذوزنقه تعریف کرد که قاعده بزرگتر آن جلوی پای نوازنده قرار میگیرد. سنتور یک ساز زهی ضربهای است، بدین معنا که به واسطه ضربه زدن به چند سیم – با کمک مضرابهای چوبی با سری نمدین – صدا از آن بلند میشود. صحبت از سیمهای سنتور شد، شاید برایتان جالب باشد که بدانید با وجود 72 سیمی بودن سنتورهای استاندارد که 4 تا 4 تا همکوک و تفکیک شدهاند، بنا به میزان مهارت و کاربرد سنتور (مثلاً تکنوازی یا همنوازی با آن) این تعداد تغییر میکند.
آموزش سنتور از چه سنی مناسب است؟
نه تنها در خصوص آموزش سنتور برای کودکان ، بلکه در خصوص یادگیری سایر آلات موسیقی (مثل آموزش گیتار، آموزش پیانو و...) سنین کودکی بهترین زمان فراگیریست. کودکی که سنی 6 الی 8 سال دارد، به دلیل اینکه از یک سو در اوج آمادگی برای یادگیری قرار داشته و از سویی دیگر ذهنی خالی از دغدغه یا اطلاعاتی زیاد دارد، به خوبی میتواند این ساز را فرا گیرد.
صد البته این امر بدان معنا نیست که راه یادگیری و پیشرفت در آموزش سنتور نوازی حرفه ای برای دیگران بسته است. نمونههای فراوانی از علاقمندان به موسیقی وجود دارند که در دهههای چهارم و پنجم زندگی خود پای به عرصه یادگیری و آموزش سنتور گذاشتهاند و از آن سربلند بیرون آمدهاند. در همین رابطه، این علاقه، پشتکار، تلاش زیاد و صبر ایشان بوده است که سبب شده تا به یک نوازنده سنتور تبدیل شوند.
سطوح آموزش سنتور از صفر تا صد
زمانی که در پی یادگیری یک مهارت هستیم، در موارد بسیاری بدیهیست که به صورت عملی هیچ چیزی از آن ندانیم و در سطح صفر قرار داشته باشیم. امری که اساتید آموزش سنتور نیز از آن آگاهند! به همین دلیل در آموزش سنتور در سطح مبتدی ابتدا به آموزش امور به ظاهر ساده پرداخته میشود. مثلاً نحوه نشستن پشت ساز، طریقه نگه داشتن مضرابها، فرم صحیح دستها هنگام حرکت زخمهها و غیره.
در این مرحله فرض بر این است که هنرجو یک ساز با کیفیت و متناسب با سطحی که در آن قرار دارد تهیه کرده باشد! از مزایای خرید یک سنتور خوب میتوان به سهولت کوک کردن آن و همچنین شنیدن صدایی درست توسط نوازنده اشاره کرد.
با پیدا کردن یک استاد مجرب و دلسوز که کارآموز در یافتن و انتخاب وی همراه شماست، هنرجو در ادامه با آموزش نت سنتور به زبان ساده آشنا میشود. او با یادگیری الفبای موسیقی، از این پس با کمک اصطلاحات تخصصی مفهومی را انتقال داده یا دریافت میکند. یادگیری نتها، آشنایی با نتهای همنام یا کشش آنها، پوزیسیونهای صدایی، مفهوم ملودی و ریتم و ... از جمله قواعد و اصطلاحاتیست که در آموزش سنتور مبتدی به هنرجو آموخته میشود.
با شناخت ساختار ساز توسط هنرجو وارد سطح بعدی آموزش میشویم. جایی که در هر جلسه استاد اتودهایی را نواخته و شاگرد وی نیز به صورت مرتب و روزانه هریک را تمرین میکند. در این مرحله مفاهیم عمیق و فنیتر به هنرجو آموزش داده میشود. از مهمترین این مفاهیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آشنایی با علائم عرضی و دو خط تكرار
- اجرای نتهایی با کشش متفاوت، چنگ و دولاچنگ
- تمرین مضرابهای جفت و ضد ضرب
- یادگیری تکنیکهایی نظیر تیکه شلال
- اجرای قطعات سنتی و معروف نظیر «جونی جونی» یا «افشاری»
آموزش سنتور چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان آموزش سنتور نت به نت تابعی از متغیرهای فراوان است. به عبارتی دیگر مجموعهای از کارها در راستای آموزش سنتور حرفه ای باید انجام بپذیرد که هرچه حجم، تنوع و زمان انجام آنها بیشتر باشد، دوره یادگیری هم کوتاهتر خواهد شد.
به عنوان مثال شما برای کوتاهتر کردن زمان آموزش سنتور نوازی باید پیش نیازهای زیر را داشته باشید:
- استعداد، علاقه، پشتکار و تمرین زیاد
- گوش دادن به موسیقی سنتی، به طور مشخص با نوای سنتور
- تماشای ویدئوهای آموزشی یا اجرای اساتید این رشته
- حضور در محافل تخصصی یا اجراهای زنده
- آشنایی با نوازندگان سنتور و صاحبنظران این حوزه
با تصور این که همه این تمرینها منظم و روی برنامه انجام شود، طی 1 الی 2 سال قادر خواهید بود تا قطعات ساده را اجرا کنید. چنانچه عطش یادگیری و پیشرفتتان فروکش نکرد، طی 2 الی 3 سال بعدی قادر خواهید بود تا به ساز تسلط کامل پیدا کرده، تکنیکهای مختلف نوازندگی سنتور را فرا گرفته و نهایتاً به عنوان یک نوازنده حرفهای در قالب یک گروه به هنرنمایی بپردازید. به گفته اساتید سنتور نواز، تمرین روزی نیم ساعت به مدت 3 ماه میتواند به اجرای قطعات آسان با سرعتی کم منجر شود!
معروفترین آهنگهای استفاده شده در آموزش سنتور
- ای ایران
- با من صنما
- سلطان قلبها
- شب به گلستان
- گل پامچال
- علی سنتوری
- تولدت مبارک
- ای الهه ناز
- مجنون نبودم
- سه گدار
- غوغای ستارگان
- گل گندم
- لیلی لیلی
- جان مریم
در کنار مجموعهای از تصنیفهای لری، کردی و ترکی
آموزش سنتور با کارآموز
کارآموز به عنوان یک پلتفرم آموزش آنلاین در کنار توسعه کسب و کارهای آنلاین، به مرجعی برای یافتن مدرسان برتر در حوزههای مختلف تبدیل شده است. در همین رابطه شما میتوانید در صفحه معرفی مدرسین سنتور، فردی را که بیشترین هماهنگی با سطح انتظار، مهارت و بودجه شما دارد را انتخاب نمایید. لازم به ذکر است که در این مسیر وجود ستارههای ارزیابی و کامنتهایی که شاگردان قبلی این مدرسان در صفحه کاربری هریک قرار دادهاند به ما در انتخاب یک مدرس خوب کمک میکند.
درآمدزایی با تدریس خصوصی سنتور در کارآموز
چنانچه شما از آن دست افرادی هستید که با تسلط کامل به ساز سنتور آمادگی تدریس آن را دارید، هم اکنون پروفایل خود را بسازید! ما در کارآموز، همانطور که با دستچین کردن بهترین مدرسان فضای آموزشی خوبی را برای هنرآموزان فراهم میکنیم، شرایطی نظیر پرداخت امن و تعریف طرحهای ویژه را نیز برای مدرسان در نظر گرفتهایم تا از نظر دریافت به اندازه و به موقع دستمزد خود نیز آسوده خاطر باشند.